maanantai 16. huhtikuuta 2012

Hawaii!!!

Nyt on vierähtänyt pitkä aika siitä kun olen viimeksi päivitellyt blogia. Oon reissannut aika paljon ja sen takia koulussa on ollut aivan liikaa kiinni otettavaa niin ei ole ollut yksin kertaisesti vain aikaa. Myös kaikki tennis harkat ja matsit vie tosi paljon vapaa-aikaa, mutta ei se mua haittaa koska tykkään tosi paljon pelata ja oon aika nopeesti oppinut. 

Eli pari viikkoa sitten vietin ehkä elämäni parhaimman lomaviikon Hawajilla muitten vaihtareitten kanssa. Meitä oli n. 90 ja se meijän hotelli oli Wakikilla n. 5 minuutin päässä rannalta joten joka päivä aina ennen aktivitetteja tai niiden jälkeen vietettiin monta tuntia rannalla. Ekana päivänä käytiin semmosella circle island kierroksella eli mentiin koko saaren ympäri ja käytiin kattomassa erilaisia rantoja esim. surffareiden suosimia kova aallokkoisia rantoja ja sitten joitain kuuluisia rantoja joilla oli kuvattu monia elokuvia. Käytiin myöskin macademia pähkinä farmilla ja ananas farmilla. Tuolla pähkinä farmilla kokeilin sitä macademia nut kahvia joka osoittautui ainoaksi kahvisi ikinä jota voin juoda! Toisena päivänä sitten "patikoitiin" (eli varmaan vaan 3 kilometriä niin ei kovin patikoinniksi sitä voi kutsua) ylös Diamond Head vuorta ja sitten sieltä päältä näkyi koko Wakiki. Iltapäivällä sitten oli surffauksen opettelua. Melkein kaikki muut kokeili sitä paitsi minä, koska Californiassa jo yritin mutta se ei ollut oikein se mun juttu ja en sitten viittiny maksaa 35 dollaria tunnin kokeilusta. Kolmantena päivänä mentiin maailman suurimpaan ulkoilma ostoskeskukseen ja paljonhan sieltä mukaan tarttui vaatteita... ;) Neljäntenä päivänä saatiin valita että lehetäänkö toiselle patikoinnille vai sitten semmoseen perinteiselle Hawajilaiselle torille. Mä päätin siis mennä sille toiselle patikointa reissulle joka tällä kertaa oli vähän hankalampi... Siis se melkeinpä oli kalliokiipeilyä kuin kävelemistä. Siis 1500 porrasta jyrkkää rinnettä ylös ja ne portaat oli tosi huonossa kunnossa ja jossain vaiheessa niitten askelmien välissä ei ollut maata ollenkaan vaan semmonen 20 metrin pudotus. Selvittiin kuitenkin ylös asti ehjinä ja sieltä oli upeat näkymät koko eteläosaan saarta. Viidentenä päivänä mentiin Pearl Harboriin ja sinne US Arizonan muistomerkille. Ennen kun mentiin sinne ne näytti semmosen video pätkän tapahtumista ja mietin vaan kuinka kiusalliselta japanilaista turisteista tuntui, koska aika musta valkonen se video kyllä oli. Sitten illalla mentiin vielä semmoselle yksityiselle rannalle jossa oli buffet ilallinen ja siellä oli hula esityksiä ja mekin saatin opetella vähän miten tanssitaan. Kuudentena päivänä mentiin purjehtimaan ja nähtiin jopa valaita! Se vene koko ajan hörppi vettä mutta se oli suunniteltu niin ettei se haitannut vaikka me kyllä kastuttiinkin läpimäriksi. Ja sitten viimesenä päivänä meille ei ollut mitään aktiviteetteja nautittiin vaan viimeiset tunnit auringosta rannalla koska meijän lento lähti vasta keskiyöllä. Tosin se myöhästy pari tuntia koska kun oltiin kiitoradalla ja valmiina lähtöön niin se kone hajos. Kaikki sähköt vaan meni yhtäkkiä poikki ja jotain vikoja ei saatu korjattua niin jouduttiin vaihtamaan lentokonetta. Lopulta kuitenkin päästiin onnellisesti (haha) takaisin sateiseen Washingtoniin tosin mun matkalaukku jäi matkalle :b






2 kommenttia:

  1. eikää ihana kattoo näitä kuvia ku tulin just tänään samanlaiselta vaihtarireussilta hawajilta ja samat jutut tuli tehtyä ja on tutut maisemat :) mikä sulla oli tää matka järjestö? :)

    VastaaPoista
  2. Tätä on kysytty sulta varmaa monta kertaa, mutta kysyn vielä uudestaan :D
    OOn tässä miettimässä vaihtoon hakua, mutta pelkoja on hurjasti. Kuinka pahana sulle tuli koti-ikävä? Tietenkin se riippuu ihmisestä. Itse pelottaa koska mulla on taipumusta koti-ikävään enkä ole niin kovin hyvä tapaamaan uusia ihmisiä. Tosin pakon edessä olen kohtuullinen siinäkin :D. Näistä huolimatta, lähtö houttelisi... neuvoja?

    VastaaPoista